PODROČJA ČIŠČENJA

PODROČJA DELOVANJA

Podjetje AMIGO ponuja svojim strankam celovite rešitve na področju odstranjevanja alg in plesni. Pri čiščenju fasad, tlakovcev, kamna in drugih različnih materialov, kakor tudi notranjih prostorov, kjer so prisotne alge, plesni ali druge umazanije.

ČIŠČENJE FASAD

ALI VESTE, DA SO KAR 90% VSEH NEČISTOČ NA STAVBNIH OBJEKTIH ALGE IN PLESNI? Zaradi hitrega razmnoževanja, se iz majhnih lis, ki zgledajo kot vizualne nekorektnosti, v kratkem razširijo po celotni površini in jo trajno poškodujejo.Zraven čistih površin boste:  PREPREČILI NADALJNJO ŠKODO  OBJEKTU PODALJŠALI ŽIVLJENJSKO DOBO  OBDRŽALI VREDNOST OBJEKTA

ČIŠČENJE STREH

Dobra in čista streha je želja vsakega lastnika gradbenega objekta. Dež, toča, sneg, mraz in led. Temu sledi žgoče sonce in izhlapevanje vode. Površine so vlažne in s tem zelo primerne za nastanek alg, plesni, lišajev in mahu. Vse to pa ne kazi le izgleda ampak tudi škoduje kritini na naših strehah. S površinskimi razpokami nastane možnost, da dež pronica v globino. Vsa onesnaženost zraka se deponira skozi dež. Zlasti spojine težkih kovin, kot so svinec, baker, cink, kadmij in absorpcijski organski halogeni (AOX), ki se odlagajo na našo streho so v večini odgovorne za uničevanje naših streh in stavb. Z našo metodo čiščenja, kjer se ne uporabljajo visokotlačni čistilci, je naša storitev primerna za vse vrste kritin, še posebej za kritine s posipom. Strehe ostanejo čiste do 7 let, odvisno od lege, preventivno pa se priporoča nanos vsakih 5 let.

ČIŠČENJE TLAKOVCEV IN KAMNA

Dež, sneg, led nato pa žgoče sonce. To so poglavitni dejavniki nastanka kondenzacije na površinah kot so tlakovci. Zaradi visoke relativne vlažnosti so površine vlažne in tako primerne za nastanek alg, plesni in lišajev.

ZA VAS PONUJAMO ČIŠČENJE V ENEM ALI DVEH KORAKIH.

V obeh primerih se površine popolnoma očistijo in ostanejo čiste. Z nanosom čistila, se boste izognili vsakoletnemu čiščenju vaše površine pa bodo ves čas ostale čiste. Za trajno čistost se priporoča preventivni nanos vsakih 5 let.

ČIŠČENJE V ENEM KORAKU

Pomeni metodo z biološko popolnoma razgradljivim čistilom, ki ne vsebuje in ne pušča strupenih plinov in je tako neškodljivo za ljudi kot tudi za živali in okolico. V večini primerov se zraven mahu na tlakovcih pojavlja zelena in črna alga. Zelena se očisti že po nekaj dneh pa vse tam do treh mesecev medtem, ko črna potrebuje od 3 mesecev do enega leta. Površina bo čista, brez izpiranja in ostane čista tudi do 5 let.

ČIŠČENJE V DVEH KORAKIH

Pomeni da umazano površino visokotlačno očistimo s posebnimi roto šobami in tako preprečimo škropljenje umazanije po fasadi in okolici. Na posušeno površino nanesemo naše čistilo, ki površino še dodatno očisti in preprečuje plesni in algam ponoven nastanek vse do 5 let. Trdovratne madeže očistimo s posebnimi čistili po potrebi tudi s peskanjem ali paro.

ČIŠČENJE NOTRANJE PLESNI

SAMO DEJSTVO DA JE PLESEN ZELO NEVARNA, PREDVSEM NAŠEMU ZDRAVJU, JE NAJBOLJ POGLAVITEN RAZLOG ZA TAKOJŠNJO SANACIJO PROSTORA V KATEREM JE PLESEN, SAJ SO NEPRIMERNI IN ZDRAVJU ŠKODLJIVI.

Kondenzacija je najpoglavitnejši razlog nastanka plesni, ki se prično razvijati že pri 70% relativni vlažnosti. Nekoč je bilo zaradi slabših gradbenih sistemov (okna, izolacije) izmenjavanje zraka večje, kar pomeni, da so bili prostori znotraj gradbenih objektov bolje prezračeni. Zaradi energetske gradnje in boljših materialov so stavbe bolj zatesnjene, kar vpliva na nastanek kondenzacije in s tem tudi plesni. Vzrok za povišano vlažnost je tudi v namembnosti prostorov (kopalnice, kuhinje). Potrebna je čimprejšnja odstranitev plesni in v nadaljevanju vzrokov za njihov nastanek.

UČINEK ODSTRANJEVANJA PLESNI JE TAKOJŠEN ZATO PROSTOROV NI POTREBNO PONOVNO BELIT, SAJ JE POVRŠINA ČISTA. OKUŽEN PROSTOR JE TAKOJ PRIPRAVLJEN ZA BIVANJE IN NADALJEVANJE ZDRAVEGA ŽIVLJENJA V NJEM. SREDSTVO DEUJE NA POVRŠINE 20 MESECEV IN VEČ.

ČIŠČENJE TEND IN MARKIZ

ODSTRANJEVANJE PLESNI IZ POVRŠIN KAMNA IN UMETNEGA KAMNA

DRUGA PODROČJA ČIŠČENJA

IMPREGNIRANJE

Impregnirani materiali so odpornejši proti drgnjenju, vpijanju tekočin, prav tako pa so veliko bolj odporni proti kemikalijam in soli v zimskem času. Umazanija ostane površinska in materialom boste zagotovili daljšo življenjsko dobo. Impregniran material ostane paro propusten, tako se vlaga ne zadrži v materialu ampak izpari. Impregniramo površine kamna, tlakovcev, betona, opeke, strešne kritine, fasade…

UPORABLJAMO IMPREGNACIJSKA SREDSTVA ZA PROFESIONALNE NAMENE.